Familiesamtaler

< tilbage til generel beskrivelse

Lindas tilgang

Hvordan vi trives og har det i familien spiller en stor rolle. I familiesamtaler får I en hjælpende hånd til at alle kan få sagt noget om, hvad der er vigtigt, hvad der er svært, og hvilke ønsker der er til forandringer.

I familiesamtalerne kan der være fokus på konkrete omstændigheder det påvirker og berører familien. Det kan være kriser som fx tab, ulykker, forandringer, stress og sygdom.

Det kan også handle om roller og alliancer i familien, som bliver fastlåsende for medlemmerne. I samtalerne undersøger vi, hvad der sker, lytter til hinanden og snakker konkret om de ønsker, der måtte være til at gøre det rart for alle at være i familien.

Familiesamtaler er også for voksne børn og forældre, der ønsker at forbedre deres relation. Det kan handle om gamle episoder, der er svære at slippe og som får indflydelse på samværet i dag. Børn bliver ved med at være børn i relation til deres forældre. Også som voksne. Og det er aldrig for sent at snakke om det, der betyder noget. I samtalerne kan gamle mønstre blive opløst, hvilket skaber rum for mere forståelse og glæde i samværet med hinanden.

Sammenbragte familier er blevet meget almindelige. Ikke desto mindre er det mere komplekst at være en sammenbragt familie med en række medlemmer, der deltager på forskellige præmisser. Ugerne og sammensætningen i familierne er forskellige, og der er mange behov at tage hensyn til. Det kan være udfordrende for både børn og voksne. Samtaler med sammenbragte familier henvender sig til jer, der ønsker at arbejde på trivsel og rummelighed i familien. Det kan også være samtaler med de voksne, om familien hvor børnene ikke deltager.