Kurser og foredrag

< tilbage til generel beskrivelse

Lenes tilgang

KRAP-kurser

Oplever I, at der ikke er overensstemmelse mellem jeres værdigrundlag og den synlige praksis? Opstår der hyppigt  konflikter mellem jer i teamet eller i relationen til børn/elever, beboere/borgere/klienter? Måske har I haft besøg af Det Sociale Tilsyn eller Arbejdstilsynet og har fået besked på/påbud om ændringer i den pædagogiske praksis? Der kan være behov for at ændre daglige rutiner i situationer, hvor I stiller krav til de personer, I arbejder med. Synes I, det er vanskeligt at skulle være skriftlige, fx i forhold til dokumentation? Som professionel kan man komme til at stå i situationer, hvor man føler sig magtesløs og/eller ser sig selv handle mod egne værdier. Det kan fx være i forbindelse med sanktioner eller magtanvendelse.

Til ovenstående problemstillinger er et kortere eller længerevarende kursus i KRAP en mulig løsning.

KRAP står for Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende Pædagogik. KRAP er en konkret tilgang til andre mennesker og en metode til at skabe en forandring, der gør en forskel.

Et KRAP-kursus indledes med en samtale, hvor jeg får indblik i jeres ønsker og problemstillinger. På baggrund af denne samtale skræddersyer jeg et kursusprogram, der passer til jer.

KRAP tager udgangspunkt i, at vi alle har et værdigrundlag, erfaringer, følelser og kompetencer, som vi bringer med os i de sociale sammenhænge, vi indgår i. I KRAP søger vi ressourcerne i det enkelte menneske. Tilgangen vil altid være, at vi reagerer ud fra vores bedste bud her og nu – ud fra de forudsætninger, vi har under de givne omstændigheder. Denne anerkendende tilgang giver mod til forandring.

Jeg har i flere år arbejdet ud fra KRAP-metoden, der er et registreret varemærke. Min erfaring er, at KRAP er en effektiv metode til at skabe forandring hos såvel medarbejdere som ledere. KRAP medvirker fx til større arbejdsglæde, bedre samarbejde, øget oplevelse af professionalisme og generelt færre konflikter.

KRAP-metoden er meget anvendt i den pædagogiske verden og til dels også indenfor arbejdet med integration, rusmiddel og psykiatri. Metoden har ligeledes vundet indpas hos private firmaer og organisationer. 

Foredrag

Jeg tilbyder skræddersyede foredrag indenfor et psykologisk eller pædagogisk emne alt efter dine/jeres ønsker og behov. Fx foredrag om:

  • Udvikling og trivsel – fælles opmærksomhed og ansvar
  • Forældresamarbejde
  • Den udfordrede elev og skolen
  • Fælles pædagogisk tilgang – KRAP-inspireret
  • Hvordan kan I som forældre støtte jeres børns skolegang
  • Frivillig i arbejdet med særligt udfordrede personer
  • ”Det sårbare mellemrum” – om sorg og tab.